PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Porowa na maśle
TRAD: Panierowana pierś z kurczaka, podana z ziemniakami i sałatą ze
śmietaną i szczypiorkiem
WEGE: Sałatka makaronowa z bazyliowym pesto, mini mozzarellą
pomidorem malinowym
WTOREK
ZUPA: Z fasolką szparagową
TRAD: Bitka wieprzowe duszone w cebulowo-musztardowym sosie,
podana z pęczakiem perłowym i surówką
WEGE: Dyniowe curry z czerwoną fasolą i szpinakiem, na mleku
kokosowym, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą (vegan)
ŚRODA
ZUPA: Z zieloną soczewicą i rozmarynem (vegan)
TRAD: Skrzydełka po koreańsku z sezamem, podane z jaśminowym ryżem
i surówką z marynowanej kapusty
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Wątróbka drobiowa smażona z cebulą i jabłkiem, podana z
ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i
sałatą ze szczypiorem i winegretem
PIĄTEK
ZUPA: Marokańska
TRAD: Kotlet rybny, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Roladki z cukinii z pomidorowym chutney, podane z ziemniakami i
surówką
Comments