top of page
Zdjęcie autoralokalnabistro

Jadłospis tygodniowy, 11-15.09.2023


PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Porowa na maśle

TRAD: Panierowana pierś z kurczaka, podana z ziemniakami i sałatą ze

śmietaną i szczypiorkiem

WEGE: Sałatka makaronowa z bazyliowym pesto, mini mozzarellą

pomidorem malinowym


WTOREK

ZUPA: Z fasolką szparagową

TRAD: Bitka wieprzowe duszone w cebulowo-musztardowym sosie,

podana z pęczakiem perłowym i surówką

WEGE: Dyniowe curry z czerwoną fasolą i szpinakiem, na mleku

kokosowym, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą (vegan)


ŚRODA

ZUPA: Z zieloną soczewicą i rozmarynem (vegan)

TRAD: Skrzydełka po koreańsku z sezamem, podane z jaśminowym ryżem

i surówką z marynowanej kapusty

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości


CZWARTEK

ZUPA: Szczawiowa z jajkiem

TRAD: Wątróbka drobiowa smażona z cebulą i jabłkiem, podana z

ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty

WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i

sałatą ze szczypiorem i winegretem


PIĄTEK

ZUPA: Marokańska

TRAD: Kotlet rybny, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Roladki z cukinii z pomidorowym chutney, podane z ziemniakami i

surówką


Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page