PONIEDZIAŁEK
Zamknięte z powodu świąt
WTOREK
ZUPA: Krupnik jaglany z ziołami
TRAD: Spaghetti z sosem po bolońsku, podane z serem grana padano
WEGE: Spaghetti z wegańskim sosem po bolońsku, podane ze słonecznikowym „parmezanem” produkcji własnej
ŚRODA
ZUPA: Ziemniaczana z kminkiem
TRAD: Pierś z kurczaka ala’ pizza, podana z purre ziemniaczanym i surówką
WEGE: Ziemniaki pieczone z gzikiem, podane ze świeżymi warzywami
CZWARTEK
ZUPA: Jarzynowa z curry
TRAD: Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i musztardą francuską w ciemnym piwie, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką
WEGE: Dahl z grochu na masali ze szpinakiem, podany z ryżem basmati i pieczonymi w balsamiko burakami
PIĄTEK
ZUPA: Z zieloną soczewicą i rozmarynem
TRAD: Miruna w sosie po grecku, podana z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka
WEGE: Sałatka z serem camembert, pomarańczą, perłowym kuskusem, prażonymi pestkami słonecznika i winegretem miętowo-cytrusowy
コメント