PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Kwaśnica
TRAD: Rolada z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami i serowym sosem z ziołami, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Sałatka grecka z pieczoną ciecierzycą i prażonymi pestkami dyni
WTOREK
ZUPA: Krem z dyni, podany z groszkiem ptysiowym
TRAD: Udziec z indyka duszony, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Gołąbki z ryżem jaśminowym i pieczarkami, podane z pieczarkowym sosem, ziemniakami z koperkiem i surówką z marchewki
ŚRODA
ZUPA: Rosół z makaronem/ vegan rosół z makaronem warzywnym
TRAD: Kotlet pożarski, podany z puree ziemniaczanym i sałatą z ogórkiem i śmietaną
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Wielowarzywna
TRAD: Papryka faszerowana, podana z pomidorowo-ziołowym sosem, ziemniakami i surówką
WEGE: Caponata- sycylijski gulasz z bakłażana, pomidorów i selera naciowego z dodatkiem oliwek i kaparów, podany z kaszą bulgur
PIĄTEK
ZUPA: Z fasolką perłową i ziołami (vegan)
TRAD: Kotlet rybny, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Babka ziemniaczana z pieczarkowym sosem, surówka z kapusty
Comments