top of page

Jadłospis tygodniowy, 09-13.06.2025



Poniedziałek

Zupa: Chłodnik chłopski z jajkiem

Trad: Uda z kurczaka pieczone, podane z ryżem basmati oraz sałatą z ogórkiem i winegretem

Wege: Dahl z grochu ze szpinakiem, podany z ryżem basmati, prażoną cebulką i pieczonymi burakami (vegan)


Wtorek

Zupa: Kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem (vegan)

Trad: Pieczeń z indyka, podana z pomidorowym sosem z ziołami, pęczakiem/ziemniakami i surówką

Wege: Ziołowe pęczotto z wędzonym tofu i warzywami, podane z surówką (vegan)


Środa

Zupa: Rosół z makaronem/Bulion orientalny z makaronem ryżowym i warzywnym (vegan)

Trad: Panierowana pierś z kurczaka, podana z ziemniakami i mizerią

Wege: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊


Czwartek

Zupa: Szczawiowa z jajkiem

Trad: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i mizerią

Wege: Wegański gyros z warzywami, zawinięty w tortillę, podany z koktajlowym dresingiem oraz sałatą z julienne z marchewki i winegretem (vegan)


Piątek

Zupa: Barszcz czerwony zabielany

Trad: Roladki z miruny z wędzonym łososiem i sosem z kaparami, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Kluski śląskie z pieczarkowym sosem i surówką

 
 
 

Comentarios


bottom of page