Jadłospis tygodniowy, 09-13.06.2025
- lokalnabistro
- 6 cze
- 1 minut(y) czytania

Poniedziałek
Zupa: Chłodnik chłopski z jajkiem
Trad: Uda z kurczaka pieczone, podane z ryżem basmati oraz sałatą z ogórkiem i winegretem
Wege: Dahl z grochu ze szpinakiem, podany z ryżem basmati, prażoną cebulką i pieczonymi burakami (vegan)
Wtorek
Zupa: Kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem (vegan)
Trad: Pieczeń z indyka, podana z pomidorowym sosem z ziołami, pęczakiem/ziemniakami i surówką
Wege: Ziołowe pęczotto z wędzonym tofu i warzywami, podane z surówką (vegan)
Środa
Zupa: Rosół z makaronem/Bulion orientalny z makaronem ryżowym i warzywnym (vegan)
Trad: Panierowana pierś z kurczaka, podana z ziemniakami i mizerią
Wege: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊
Czwartek
Zupa: Szczawiowa z jajkiem
Trad: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i mizerią
Wege: Wegański gyros z warzywami, zawinięty w tortillę, podany z koktajlowym dresingiem oraz sałatą z julienne z marchewki i winegretem (vegan)
Piątek
Zupa: Barszcz czerwony zabielany
Trad: Roladki z miruny z wędzonym łososiem i sosem z kaparami, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Kluski śląskie z pieczarkowym sosem i surówką
Comentarios