PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Udo pieczone z kurczaka, podane z ziemniakami i duszoną marchewką
WEGE: Tofu w sosie tikka masala ze świeżą kolendrą, podane z ryżem basmati
WTOREK
ZUPA: Barszcz czerwony
TRAD: Udziec z indyka duszony w pomidorowym sosie z warzywami, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem i surówką
ŚRODA
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Cygaro z piersi kurczaka z pieczarkami i mozzarellą, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Sałatka makaronowa z pesto, szpinakiem, mini mozzarellą i pomidorem
CZWARTEK
ZUPA: Porowa z wędzonym tofu
TRAD: Sztuka mięsa z jarzynką w chrzanowym sosie, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Dahl z grochu ze szpinakiem, podany z pieczonymi burakami i kus kusem perłowym, oraz surówką z białych warzyw, orzechów i granata
PIĄTEK
ZUPA: Kapuśniak z kiszonej kapusty
TRAD: Pulpeciki rybne w sosie koperkowym, podane z kaszą jęczmienną perłową i surówką z buraczków
WEGE: Kotleciki owsiane z warzywami, podane z pomidorowym chutney i warzywnym puree i surówką
Commentaires