top of page
Zdjęcie autoralokalnabistro

Jadłospis tygodniowy, 09-13.01.2023


PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Udo pieczone z kurczaka, podane z ziemniakami i duszoną marchewką

WEGE: Tofu w sosie tikka masala ze świeżą kolendrą, podane z ryżem basmati


WTOREK

ZUPA: Barszcz czerwony

TRAD: Udziec z indyka duszony w pomidorowym sosie z warzywami, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem i surówką


ŚRODA

ZUPA: Szczawiowa z jajkiem

TRAD: Cygaro z piersi kurczaka z pieczarkami i mozzarellą, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Sałatka makaronowa z pesto, szpinakiem, mini mozzarellą i pomidorem


CZWARTEK

ZUPA: Porowa z wędzonym tofu

TRAD: Sztuka mięsa z jarzynką w chrzanowym sosie, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Dahl z grochu ze szpinakiem, podany z pieczonymi burakami i kus kusem perłowym, oraz surówką z białych warzyw, orzechów i granata


PIĄTEK

ZUPA: Kapuśniak z kiszonej kapusty

TRAD: Pulpeciki rybne w sosie koperkowym, podane z kaszą jęczmienną perłową i surówką z buraczków

WEGE: Kotleciki owsiane z warzywami, podane z pomidorowym chutney i warzywnym puree i surówką


Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Commentaires


bottom of page