PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Nuggetsy z piersi kurczaka z ziołowym dresingiem, podane z
ziemniakami i mizerią
WEGE: Kapusta duszona z pieczarkami, podana z ziemniakami
WTOREK
ZUPA: Pomidorowa z ryżem
TRAD: Schab duszony w musztardowym sosie, podany z ziemniakami i
surówką
WEGE: Sałatka z soczewicą, winogronami i serem blue, z delikatnym
winegretem, posypana prażonymi pestkami
ŚRODA
ZUPA: Marokańska harira z ciecierzycą
TRAD: Tortilla z gyrosem z kurczaka, podana z koktajlowym sosem i
sałatami z winegretem
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Jarzynowa z curry
TRAD: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i surówką z buraków
WEGE: Wegańska fasolka po bretońsku, podana z focaccią z oliwkami
PIĄTEK
ZUPA: Chłopska z ziołami
TRAD: Filet małosolny ze śledzia z cebulą w oleju, podany z ziemniakami i
surówką
WEGE: Babka ziemniaczana z sosem pieczarkowym i surówką
Comments