top of page

Jadłospis tygodniowy, 07-11.10.2024

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Barszcz biały

TRAD: Potrawka z indyka w kremowo-pomidorowym sosem, podana z kluskami śląskimi i surówką

WEGE: Sałatka grecka z pieczoną ciecierzycą i prażonymi pestkami dyni


WTOREK

ZUPA: Chłopska na pęczaku (vegan)

TRAD: Papryka faszerowana, podana z pomidorowo-ziołowym sosem, ziemniakami i surówką

WEGE: Fasolka po bretońsku, podana z focaccią z oliwkami


ŚRODA

ZUPA: Krem z dyni, podany z grzankami ziołowymi

TRAD: Kotlet de volaille, podany z puree ziemniaczanym i sałatą z ogórkiem i śmietaną

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości


CZWARTEK

ZUPA: Jarzynowa

TRAD: Gołąbek leniwy zapiekany w pomidorowym sosie, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Gołąbki z ryżem jaśminowym i pieczarkami, podane z pieczarkowym sosem, ziemniakami z koperkiem i surówką z marchewki


PIĄTEK

ZUPA: Z fasolką perłową i ziołami (vegan)

TRAD: Miruna zapiekana pod porową pierzynką, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Krokiety z pieczarkami i mozzarellą, podane z surówką

58 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page