PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Barszcz biały
TRAD: Potrawka z indyka w kremowo-pomidorowym sosem, podana z kluskami śląskimi i surówką
WEGE: Sałatka grecka z pieczoną ciecierzycą i prażonymi pestkami dyni
WTOREK
ZUPA: Chłopska na pęczaku (vegan)
TRAD: Papryka faszerowana, podana z pomidorowo-ziołowym sosem, ziemniakami i surówką
WEGE: Fasolka po bretońsku, podana z focaccią z oliwkami
ŚRODA
ZUPA: Krem z dyni, podany z grzankami ziołowymi
TRAD: Kotlet de volaille, podany z puree ziemniaczanym i sałatą z ogórkiem i śmietaną
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Jarzynowa
TRAD: Gołąbek leniwy zapiekany w pomidorowym sosie, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Gołąbki z ryżem jaśminowym i pieczarkami, podane z pieczarkowym sosem, ziemniakami z koperkiem i surówką z marchewki
PIĄTEK
ZUPA: Z fasolką perłową i ziołami (vegan)
TRAD: Miruna zapiekana pod porową pierzynką, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Krokiety z pieczarkami i mozzarellą, podane z surówką
Comments