top of page

Jadłospis tygodniowy, 07-11.07.2025

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z sosem tzatzyki, pieczonymi ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i winegretem

WEGE: Mix salat z kuskusem perłowym, arbuzem, serem bałkańskim, oliwkami i prażonymi pestkami dyni z cydrowo-miętowym winegretem

 

WTOREK

ZUPA: Botwinka z jajkiem

TRAD: Gulasz wieprzowy z warzywami, podany z kluskami śląskimi i surówką

WEGE: Potrawka z ciecierzycy po węgiersku, podana z kluskami śląskimi i surówką

 

ŚRODA

ZUPA: Rosół z makaronem/ Orientalny bulion warzywny z makaronem i świeżą kolendrą (vegan)

TRAD: Kotlet de volaille z ziołowym masłem, podany z ziemniakami i mizerią

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz na azjatycką nutę

 

CZWARTEK

ZUPA: Jarzynowa z curry (vegan)

TRAD: Gołąbek z młodą kapustą podany z pomidorowym sosem, ziemniakami i surówką

WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dressingiem, ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i winegretem

 

PIĄTEK

ZUPA: Z fasolką szparagową

TRAD: Miruna w cieście piwnym, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Młoda marchewka pieczona w  maśle orzechowym, podana ze słonecznym dresingiem i kaszą bulgur z ziołami

 
 
 

Comments


bottom of page