Jadłospis tygodniowy, 07-11.07.2025
- lokalnabistro
- 4 lip
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z sosem tzatzyki, pieczonymi ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i winegretem
WEGE: Mix salat z kuskusem perłowym, arbuzem, serem bałkańskim, oliwkami i prażonymi pestkami dyni z cydrowo-miętowym winegretem
WTOREK
ZUPA: Botwinka z jajkiem
TRAD: Gulasz wieprzowy z warzywami, podany z kluskami śląskimi i surówką
WEGE: Potrawka z ciecierzycy po węgiersku, podana z kluskami śląskimi i surówką
ŚRODA
ZUPA: Rosół z makaronem/ Orientalny bulion warzywny z makaronem i świeżą kolendrą (vegan)
TRAD: Kotlet de volaille z ziołowym masłem, podany z ziemniakami i mizerią
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz na azjatycką nutę
CZWARTEK
ZUPA: Jarzynowa z curry (vegan)
TRAD: Gołąbek z młodą kapustą podany z pomidorowym sosem, ziemniakami i surówką
WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dressingiem, ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i winegretem
PIĄTEK
ZUPA: Z fasolką szparagową
TRAD: Miruna w cieście piwnym, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Młoda marchewka pieczona w maśle orzechowym, podana ze słonecznym dresingiem i kaszą bulgur z ziołami
Comments