Jadłospis tygodniowy, 07-11.04.2025
- lokalnabistro
- 7 kwi
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Nuggetsy z piersi kurczaka z ziołowym dresingiem, podane z ziemniakami i mizerią
WEGE: Makaron fusilli z cukinią, oliwkami i pesto z suszonych pomidorów
WTOREK
ZUPA: Pomidorowa z ryżem
TRAD: Schab duszony w musztardowym sosie, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Pilaw z warzywami i wędzonym tofu, podany z surówką z kapusty z kukurydzą i papryką
ŚRODA
ZUPA: Zupa szczawiowa z jajkiem/ lub ze śmietanką z nerkowców (vegan)
TRAD: Tortilla z gyrosem z kurczaka, podana z koktajlowym sosem i sałatami z winegretem
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊
CZWARTEK
ZUPA: Barszcz biały
TRAD: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i surówką z buraków
WEGE: Wegańska fasolka po bretońsku, podana z focaccią z oliwkami
PIĄTEK
ZUPA: Chłopska z ziołami (vegan)
TRAD: Miruna panierowana, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Kotleciki z soczewicą i pieczarkami, podane z ziemniakami i surówką
Commentaires