top of page

Jadłospis tygodniowy, 06-10.10.2025


ree

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Barszcz biały

TRAD: Potrawka z indyka z pieczarkami w śmietanowym sosem, podana z pęczakiem perłowym i surówką

WEGE: Mix sałat z zieloną soczewicą, gruszką i serem blue, podany z miodowo-cydrowym winegretem


WTOREK

ZUPA: Chłopska na pęczaku (vegan)

TRAD: Papryka faszerowana, podana z pomidorowo-ziołowym sosem, ziemniakami i surówką

WEGE: Potrawka z dyni z warzywami i ciecierzycą, ziemniakami, surówka z kolorowej kapusty


ŚRODA

ZUPA: Krem ziemniaczano-porowy, podany z grzankami ziołowymi

TRAD: Kotlet devolay z ziołowym masłem, podany z puree ziemniaczanym i sałatą z ogórkiem i śmietaną

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości


CZWARTEK

ZUPA: Jarzynowa

TRAD: Gołąbek leniwy zapiekany w pomidorowym sosie, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Bakłażan pieczony a’la musaka (250g), podany z kaszą jaglaną z warzywami


PIĄTEK

ZUPA: Z fasolką perłową i ziołami (vegan)

TRAD: Miruna zapiekana pod porową pierzynką, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Krokiety z pieczarkami i mozzarellą, podane z surówką

 
 
 

Komentarze


bottom of page