PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Zupa krem z cukinii z ziołowymi grzankami
TRAD: Pieczone podudzie z kurczaka, podane z ziemniakami i marchewką duszoną
WEGE: Sałatka makaronowa z bazyliowym pesto, mini mozzarellą pomidorem malinowym
WTOREK
ZUPA: Barszcz czerwony z młodą kapustą
TRAD: Cukinia faszerowana mięsem z indyka, podana z pomidorowym chutney, puree ziemniaczanym i surówką
WEGE: Wegański gyros z warzywami, podana z koktajlowym dresingiem i sałatą z winegretem
ŚRODA
ZUPA: Z zieloną soczewicą i rozmarynem (vegan)
TRAD: Gulasz wieprzowy z warzywami, zwinięty w torillę, podany z kaszą jęczmienną i surówką
WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)
CZWARTEK
ZUPA: Chłodnik chłopski
TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i mizerią
WEGE: Burgerki z zielonej soczewicy, podane z pieczonymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
PIĄTEK
ZUPA: Ziemniaczana z kminkiem
TRAD: Makaronowa zapiekanka z wędzonym łososiem i brokułami (380g), podana z sałatami ze szczypiorkiem i winegretem
WEGE: Aromatyczne falafele, podane z ziołowym dresingiem, puree z młodych marchewek, talarki z buraków z rukolowo- orzechowym pesto
留言