top of page

Jadłospis tygodniowy, 05-09.08.2024


PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Zupa krem z cukinii z ziołowymi grzankami

TRAD: Pieczone podudzie z kurczaka, podane z ziemniakami i marchewką duszoną

WEGE: Sałatka makaronowa z bazyliowym pesto, mini mozzarellą pomidorem malinowym


WTOREK

ZUPA: Barszcz czerwony z młodą kapustą

TRAD: Cukinia faszerowana mięsem z indyka, podana z pomidorowym chutney, puree ziemniaczanym i surówką

WEGE: Wegański gyros z warzywami, podana z koktajlowym dresingiem i sałatą z winegretem


ŚRODA

ZUPA: Z zieloną soczewicą i rozmarynem (vegan)

TRAD: Gulasz wieprzowy z warzywami, zwinięty w torillę, podany z kaszą jęczmienną i surówką

WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)


CZWARTEK

ZUPA: Chłodnik chłopski

TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i mizerią

WEGE: Burgerki z zielonej soczewicy, podane z pieczonymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty


PIĄTEK

ZUPA: Ziemniaczana z kminkiem

TRAD: Makaronowa zapiekanka z wędzonym łososiem i brokułami (380g), podana z sałatami ze szczypiorkiem i winegretem

WEGE: Aromatyczne falafele, podane z ziołowym dresingiem, puree z młodych marchewek, talarki z buraków z rukolowo- orzechowym pesto

62 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

留言


bottom of page