PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Pieczone udo z kurczaka, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Sałatka z winogronami, serem camembert, perłowym kuskusem,
prażonymi pestkami dyni i balsamicznym winegretem
WTOREK
ZUPA: Grochowa (vegan)
TRAD: Kotlet schabowy, podany z puree ziemniaczanym i surówką z
kiszonej kapusty
WEGE: Wegański strogonow z warzywami, podany z kaszą gryczaną i
surówką
ŚRODA
ZUPA: Gołąbkowa (vegan)
TRAD: Filet z kurczaka ala pizza, podany z gotowanymi ziemniakami i
surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Kalafiorowa na azjatycku (vegan)
TRAD: Klops wołowo-wieprzowy z myśliwskim sosem, podany z
ziemniakami i surówką
WEGE: Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami, podane z wegańską
okrasą i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Z fasolką perłową z ziołami
TRAD: Tarta ze szpinakiem i wędzonym łososiem, podana z sałatami z
marchewką i winegretem
WEGE: Kotleciki z płatków owsianych, podane z puree z kiszonych
buraków i surówką z pasternaku z pomarańczą i prażonym słonecznikiem
(vegan)
コメント