top of page
Zdjęcie autoralokalnabistro

Jadłospis tygodniowy, 04-08.11.2024

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Nuggetsy z kurczaka, podane z ziołowym dressingiem, ziemniakami i surówką

WEGE: Spaghetti z wegańskim sosem po bolońsku, podane ze słonecznikowym „parmezanem”


WTOREK

ZUPA: Wielowarzywna (vegan)

TRAD: Karkówka po podlasku, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Curry warzywne na mleku kokosowym z ciecierzycą, podane z ryżem mieszanym i świeżą kolendrą


ŚRODA

ZUPA: Ribollita z vegańskim „parmezanem” (vegan)

TRAD: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, podany z ryżem basmati

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz


CZWARTEK

ZUPA: Ziemniaczana z kminkiem

TRAD: Zrazy wieprzowe w sosie własnym, podane z kaszą jęczmienną i surówką

WEGE: Pilaw z warzywami i wędzonym tofu (300g), podany z surówką z kapusty z kukurydzą i papryką


PIĄTEK

ZUPA: Neapolitańska z makaronem

TRAD: Krokieciki z dorsza, podane z sosem tatarskim, ziemniakami i surówką

WEGE: Babka ziemniaczana, podana z sosem pieczarkowym i surówką

25 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comentarios


bottom of page