PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Nuggetsy z kurczaka, podane z ziołowym dressingiem, ziemniakami i surówką
WEGE: Spaghetti z wegańskim sosem po bolońsku, podane ze słonecznikowym „parmezanem”
WTOREK
ZUPA: Wielowarzywna (vegan)
TRAD: Karkówka po podlasku, podana z ziemniakami i surówką
ŚRODA
ZUPA: Ribollita z vegańskim „parmezanem” (vegan)
TRAD: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, podany z ryżem basmati
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz
CZWARTEK
ZUPA: Ziemniaczana z kminkiem
TRAD: Zrazy wieprzowe w sosie własnym, podane z kaszą jęczmienną i surówką
WEGE: Pilaw z warzywami i wędzonym tofu (300g), podany z surówką z kapusty z kukurydzą i papryką
PIĄTEK
ZUPA: Neapolitańska z makaronem
TRAD: Krokieciki z dorsza, podane z sosem tatarskim, ziemniakami i surówką
WEGE: Babka ziemniaczana, podana z sosem pieczarkowym i surówką
Comentarios