
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pomidorowa z ryżem
TRAD: Pieczeń drobiowa z delikatnym sosem z koperkiem, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Pierogi z boczniaków i kaszy z ziołami, podane okrasą i surówką
WTOREK
ZUPA: Barszcz biały z wędzonym tofu (vegan)
TRAD: Spaghetti z sosem po bolońsku i serem grana padano
WEGE: Spaghetti z wegańskim sosem po bolońsku i słonecznikowym „parmezanem”
ŚRODA
ZUPA: Z czerwoną soczewicą i pomidorami (vegan)
TRAD: Klopsiki wołowo-wieprzowe w myśliwskim sosie, podane z kluseczkami ziemniaczanymi i surówką z buraczków
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Neapolitańska z makaronem
TRAD: Potrawka z indyka z pieczarkami w śmietanowym sosie, podana z pęczakiem perłowym i surówką
WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Miruna w sosie po grecku, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Potrawka z zielonej soczewicy z pieczarkami i warzywami, podana z buraczanym pęczotto oraz kapustą po guryjsku
Comments