
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Pieczone udo z kurczaka, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Tofu tikka-masala, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą (vegan)
WTOREK
ZUPA: Grochowa (vegan)
TRAD: Strogonów z indyka, podany z kaszą gryczaną i surówką
WEGE: Wegański Strogonów z warzywami, podany z kaszą gryczaną i surówką (vegan)
ŚRODA
ZUPA: Kalafiorowa na azjatycku (vegan)
TRAD: Filet z kurczaka a’la pizza, podany z gotowanymi ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Krupnik z kaszą jaglaną (vegan)
TRAD: Klops wołowo-wieprzowy z myśliwskim sosem, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Szakszuka dyniowa z jajkiem, podane z pieczonymi ziemniakami i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Z fasolką perłową z ziołami (vegan)
TRAD: Pieczeń rybna, podana z cytrynowym sosem, ziemniakami i surówką
WEGE: Kotleciki z płatków owsianych, podane z puree z kiszonych buraków i surówką
Comments