top of page

Jadłospis tygodniowy, 03-07.02.2025

Zaktualizowano: 31 sty

zdjęcie poglądowe
zdjęcie poglądowe

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Ogórkowa

TRAD: Pieczone udo z kurczaka, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Tofu tikka-masala, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą (vegan)

 

WTOREK

ZUPA: Grochowa (vegan)

TRAD: Strogonów z indyka, podany z kaszą gryczaną i surówką

WEGE: Wegański Strogonów z warzywami, podany z kaszą gryczaną i surówką (vegan)

 

ŚRODA

ZUPA: Kalafiorowa na azjatycku (vegan)

TRAD: Filet z kurczaka a’la pizza, podany z gotowanymi ziemniakami i surówką

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości

 

CZWARTEK

ZUPA: Krupnik z kaszą jaglaną (vegan)

TRAD: Klops wołowo-wieprzowy z myśliwskim sosem, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Szakszuka dyniowa z jajkiem, podane z pieczonymi ziemniakami i surówką

 

PIĄTEK

ZUPA: Z fasolką perłową z ziołami (vegan)

TRAD: Pieczeń rybna, podana z cytrynowym sosem, ziemniakami i surówką

WEGE: Kotleciki z płatków owsianych, podane z puree z kiszonych buraków i surówką

84 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page