PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Podudzie z kurczaka pieczone, podana z ziemniakami i sałatą z
ogórkiem i śmietaną
WEGE: Sałatka z makaronem, cukinią i pesto z suszonych pomidorów
WTOREK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i surówką z buraczków
WEGE: Tarta z pieczarkami, cebulą i szczypiorkiem, podana z sałatami,
ogórkiem i winegretem
ŚRODA
ZUPA: Gołąbkowa (vegan)
TRAD: Tortilla z kurczakiem i warzywami, podana z ziołowym dresingiem i
sałatą z pomidorem
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Barszcz czerwony zabielany
TRAD: Sztuka mięsa z jarzynką w chrzanowym sosie, podana z
ziemniakami i surówką
WEGE: Pieczone bataty duszone w sosie curry ze świeżą kolendrą i
granatami, podane z ryżem basmati
PIĄTEK
ZUPA: Krupnik zabielany z koperkiem
TRAD: Miruna z sosem po grecku, podana z ziemniakami i surówką z
czerwonej kapusty
WEGE: Gnocchi ziemniaczane, podane z potrawką z soczewicy i
pomidorów z warzywami i surówką
Comments