zdjęcie poglądowe
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Zupa pomidorowa z makaronem
TRAD: Kurczak w sosie butter chicken, podany z ryżem jaśminowym i świeżą kolendrą
WEGE: Dyniowe curry z czerwoną fasolą i szpinakiem, na mleku kokosowym, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą (vegan)
WTOREK
ZUPA: Krem z cukinii z groszkiem ptysiowym
TRAD: Domowy burger z mielonym, marynowaną cebulą, piklowanym ogórkiem i pomidorem z genialnym sosem, podany z pieczonymi ziemniakami i surówką colesław
WEGE: Papryka faszerowana, podana z pomidorowym sosem, puree ziemniaczanym i surówką
ŚRODA
ZUPA: Krupnik jaglany z ziołami (vegan)
TRAD: "Cygaro" z piersi z kurczaka z pieczarkami i mozzarellą, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)
CZWARTEK
ZUPA: Barszcz biały
TRAD: Gulasz wieprzowy z warzywami, podany z kluskami śląskimi i surówką
WEGE: Sałatka z ziołową kaszą jaglaną, pieczoną dynią, kaparami i prażonymi pestkami (vegan)
PIĄTEK
ZUPA: Grochowa (vegan)
TRAD: Miruna panierowane, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Roladki z cukinii z owsiano-warzywnym farszem, podane na puree z marchewki z nutą curry i surówką (vegan)
Commenti