top of page

Jadłospis tygodniowy, 02-06.09.2024

zdjęcie poglądowe

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Zupa pomidorowa z makaronem

TRAD: Kurczak w sosie butter chicken, podany z ryżem jaśminowym i świeżą kolendrą

WEGE: Dyniowe curry z czerwoną fasolą i szpinakiem, na mleku kokosowym, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą (vegan)

 

WTOREK

ZUPA: Krem z cukinii z groszkiem ptysiowym

TRAD: Domowy burger z mielonym, marynowaną cebulą, piklowanym ogórkiem i pomidorem z genialnym sosem, podany z pieczonymi ziemniakami i  surówką colesław

WEGE: Papryka faszerowana, podana z pomidorowym sosem, puree ziemniaczanym i surówką

 

ŚRODA

ZUPA: Krupnik jaglany z ziołami (vegan)

TRAD: "Cygaro" z piersi z kurczaka z pieczarkami i mozzarellą, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)

 

CZWARTEK

ZUPA: Barszcz biały

TRAD: Gulasz wieprzowy z warzywami, podany z kluskami śląskimi i surówką

WEGE: Sałatka z ziołową kaszą jaglaną, pieczoną dynią, kaparami i prażonymi pestkami (vegan)

 

PIĄTEK

ZUPA: Grochowa (vegan)

TRAD: Miruna panierowane, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Roladki z cukinii z owsiano-warzywnym farszem, podane na puree z marchewki z nutą curry i surówką (vegan)

77 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Commenti


bottom of page