
PONIEDZIAŁEK
Zamknięte z powodu świąt
WTOREK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Spaghetti z sosem po bolońsku, podane z serem grana padano
WEGE: Spaghetti z wegańskim sosem po bolońsku, podane ze
słonecznikowym „parmezanem” produkcji własnej
ŚRODA
ZUPA: Krupnik jaglany z ziołami (vegan)
TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Wielowarzywna
TRAD: Pierś z kurczaka ala’ pizza, podana z purre ziemniaczanym i
surówką
WEGE: Dahl z grochu na masali ze szpinakiem, podany z ryżem basmati
i pieczonymi w balsamiko burakami
PIĄTEK
ZUPA: Z zieloną soczewicą i rozmarynem (vegan)
TRAD: Miruna w sosie po grecku, podana z ziemniakami i surówką z
kiszonej kapusty, marchewki i jabłka
WEGE: Sałatka z serem camembert, pomarańczą, perłowym kuskusem,
prażonymi pestkami słonecznika i winegretem miętowo-cytrusowy
コメント