top of page

Jadłospis rygodniowy 16-20.01.2023


PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Brokułowa

TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z sosem tzatzyki, ziemniakami i surówką

WEGE: Marchew pieczona w maśle orzechowym, podana z sosem tahini, ziołową kaszą bulgur i surówką z czerwonej kapusty i pora


WTOREK

ZUPA: Rosół drobiowo-wołowy z makaronem

TRAD: Gulasz wieprzowy z warzywami, podany z babką ziemniaczaną i surówką

WEGE: Gulasz po węgiersku z ciecierzycą, podany z babką ziemniaczaną i surówką


ŚRODA

ZUPA: Ogórkowa

TRAD: Tortilla z kurczakiem i warzywami, podana z ziołowym dresingiem, pieczonymi ziemniakami i surówką

WEGE: Tarta ze szpinakiem serem blue i pomidorami cherry, podana z sałatą z marchewką, prażonymi pestkami i winegretem.


CZWARTEK

ZUPA: Krem serowo-cebulowy z ziołowymi grzankami

TRAD: Krokiety z mięsem, podane z surówką z kapusty po gruzińsku

WEGE: Pieczone gołąbki z warzywno-owsianym farszem, podane z pomidorowo-ziołowym sosem, ziemniakami z koperkiem i surówką z marchewki i pora


PIĄTEK

ZUPA: Chłopska na pęczaku z ziołami

TRAD: Miruna w sosie po grecku, podana z ziemniakami i surówką z kapusty

WEGE: Pieczony bakłażan w sosie po grecku, podany z ziemniakami i surówką z kapusty


79 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page