PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z sosem tzatzyki, ziemniakami i surówką
WEGE: Marchew pieczona w maśle orzechowym, podana z sosem tahini, ziołową kaszą bulgur i surówką z czerwonej kapusty i pora
WTOREK
ZUPA: Rosół drobiowo-wołowy z makaronem
TRAD: Gulasz wieprzowy z warzywami, podany z babką ziemniaczaną i surówką
WEGE: Gulasz po węgiersku z ciecierzycą, podany z babką ziemniaczaną i surówką
ŚRODA
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Tortilla z kurczakiem i warzywami, podana z ziołowym dresingiem, pieczonymi ziemniakami i surówką
WEGE: Tarta ze szpinakiem serem blue i pomidorami cherry, podana z sałatą z marchewką, prażonymi pestkami i winegretem.
CZWARTEK
ZUPA: Krem serowo-cebulowy z ziołowymi grzankami
TRAD: Krokiety z mięsem, podane z surówką z kapusty po gruzińsku
WEGE: Pieczone gołąbki z warzywno-owsianym farszem, podane z pomidorowo-ziołowym sosem, ziemniakami z koperkiem i surówką z marchewki i pora
PIĄTEK
ZUPA: Chłopska na pęczaku z ziołami
TRAD: Miruna w sosie po grecku, podana z ziemniakami i surówką z kapusty
WEGE: Pieczony bakłażan w sosie po grecku, podany z ziemniakami i surówką z kapusty
Comments